İstanbul Kadıköy’de yaşayan Uçar, bundan 3 buçuk ay önce bir rehber köpek sahibi olmaya karar verdi ve hayatına Aslan’ı aldı. Aslan ise Yusuf’un hayatındaki engelleri kaldırmak için her zaman onun yanında oldu.
Yusuf Uçar... İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi görme engelli bir birey. Aslan ise onun ev ve yol arkadaşı rehber bir köpek.
İstanbul Kadıköy’de yaşayan Uçar, bundan 3 buçuk ay önce bir rehber köpek sahibi olmaya karar verdi ve hayatına Aslan’ı aldı. Aslan ise Yusuf’un hayatındaki engelleri kaldırmak için her zaman onun yanında oldu.
Eğitimini İstanbul Üniversitesi Avcılar kampüsünde sürdüren Uçar, hafta içi her gün saat 06.00'da kalkıyor. Kendi ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra Aslan’ın tüylerini tarayıp, mamasını ve suyunu vererek devam ediyor güne. Sonrasında ise Yeldeğirmeni’ndeki evinden çıkıp Söğütlüçeşme’den Aslan’la birlikte metrobüse biniyor ve okulun yolunu tutuyor. Yine Aslan’la birlikte derslere giriyor ve Aslan’la birlikte eve dönüyorlar. Aslan’ın dersleri çok dinlemediğini, uyuduğunu düşünse de onun yanında olmasından bir hayli keyifli. :)
Gündelik rutinlerinde sahibinin sürekli yanında olan Aslan, market alışverişlerinden arkadaş buluşmalarına kadar Uçar’ın komutlarını dinliyor ve onun güvenli, rahat ve huzurlu bir şekilde hareket etmesini sağlıyor.
Önceleri bastonla yürüyen Uçar, Aslan’ı sahiplendikten sonra daha rahat hareket ettiğini ve bastona göre Aslan’la 2 kat daha hızlı yürüdüğünü belirtiyor. Aynı zamanda Aslan’ın herhangi bir tehlikeye de mahal vermediğini ekliyor.
Ve böylelikle Uçar’ın hayatı, rehber köpeği Aslan sayesinde kolaylaşmış oluyor, hayatı daha güvenli, huzurlu ve rahat bir hâl alıyor. Tabi Uçar, insanlardan rehber köpeklere karşı da anlayışlı olmasını istiyor ve ekliyor; "Rehber köpek herkese verilmez, onları sevebilmek, onlara saygı duymak gerekiyor. Çevreden genellikle olumlu görüşler alıyorum ama bazen rehber köpeğin ne olduğunu bilmeyenlerin kafalarında bazı soru işaretleri oluyor. Rehber köpeklerin başkaları tarafından sevilmesi, onların dikkatlerini ve odaklarını dağıtabilir. Bu da sahibini ve kendisini tehlikeye atabilir. Sevmeye çalışanlar çok oluyor. 'Rehber köpek, lütfen sevmeyin.' diyorum. Aslan'ın üzerindeki yazıyı da okuyorlar ama ona rağmen 'Çok tatlı ne yapalım.' diyorlar. İnsanlardan bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz."
Bu içerikle ilgili yorumlarını aşağıya yazabilirsin. E-posta adresin görünmeyecektir.
Belirttiğin e-posta adresine yeni parola oluşturabilmen için bir bağlantı gönderdik. Bu maili göremezsen spam kutunu kontrol etmeyi unutma.
KapatTamamdır yeni parolan oluşturuldu. Şimdi giriş yapabilirsin.
Giriş YapPosta kutuna bir mail gönderdik. Üyeliğini tamamlayabilmen için bu maildeki bağlantıya tıklaman yeterli. Maili göremezsen spam kutunu kontrol etmeyi unutma.
Başlamadan önce; bizlerden nasıl haberdar oldun?
Merhaba !
Aramıza katılman bizleri sevindirdi. Host aramalarında senin de görüntülenebilmen için profil bilgilerini tamamlaman gerekiyor.
Öncelikle, surfer (pet sahibi olup, kısa süreliğine petini emanet etmek isteyen gezgin) veya host (pet bakıcılığına hazır olan kişi) veya her ikisi de mi olmak istediğine karar vermelisin. Bu kararına göre profilini gereken bilgiler doğrultusunda doldurup aramalarda görüntülenebilecek veya host arayabileceksin.
Hazırsan başlayabiliriz...
Hangisisin?Hangisi olmaya hazırsın?
Seni dinliyoruz...
- Hayvanlar dostlarımızdır. Bu nedenle PetSurfer'daki tüm sahiplenme/sahiplendirmeler ücretsiz yapılır. Ücretli olabilecek ilanları yayından kaldırıyoruz.
- Kötü niyetli sahiplendirmelere karşı olası ödeme isteklerini (kapora, sigorta, kargo ücreti, veteriner, aşı, tedavi masrafları vb.) bize bildirmeyi unutma!
- Güvenli sahiplenme/sahiplendirme süreci için karşı tarafla yüz yüze görüşmeni, varsa dostumuzun sağlık karnesini incelemeni, iletişim/adres bilgilerini doğrulamanı ve karşılıklı sözleşme imzalanmasını tavsiye ediyoruz.
*Evcil hayvan sahiplenirken veya sahiplendirirken yaşanan olası sıkıntıları önlemek adına HAYTAP tarafından hazırlanan ve HAYTAP izni alınarak eklediğimiz “Hayvan Ödünç Verme (Sahiplendirme) Sözleşmesi’ni uygulayabilirsin.
Anladım
Değerlendirme yaz