Doğru Kedi Maması Nasıl Seçilir?

You are currently viewing Doğru Kedi Maması Nasıl Seçilir?

Kediler, bir insan yaşamında karşılaşılabilecek en muhteşem canlılar arasındalardır. Kimi zaman görünümüyle kimi zaman zekasıyla kimi zamansa oyunculuklarıyla insanları kendilerine hayran bırakan kediler, yapı itibariyle son derece muhteşem ve bir o kadar da narin canlılardır.

Kediler, oldukça hassas bir vücut yapısına sahiptir. Her ne kadar 9 canlı oldukları söylense de bu konuda her zaman temkinli olup, riske girilmemelidir. Tüm canlılar için, sağlığa etki eden faktörlerin başını beslenme çekmektedir.

Bazı canlıların beslenme düzeni ve bu düzeni oluşturan besinler hayati bir öneme sahiptir. Bu hassas canlıların arasında insanlar gibi kediler de yer almaktadır. Kediler, pek çok hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam etmek için doğru mamalarla beslenmelidirler.

Kimi zaman evcil hayvan sahipleri, kedileri içi kedi maması almayıp, kendi yaptıkları yiyeceklerden kedilerine vermektedirler. Bu durum oldukça kötü sonuçlara yol açabilir. Bu sebeple kedi dostlarımız için özel mamalar kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır.

Kedi dostlarımızın beslenmesi için tek seçenek hazır kedi maması almak değildir. Dilerseniz çeşitli tariflerle de kedi dostunuz için ev yapımı kedi maması hazırlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: En Harika 5 Ev Yapımı Kedi Maması Tarifi!

Dilerseniz hazır kedi maması satın alın, dilerseniz evcil hayvan dostunuz için evde kendiniz ev yapımı kedi maması hazırlayın, mutlaka dikkat etmeniz gereken koşullar birbirinin aynıdır. Kedi maması seçerken nelere dikkat edilmesi gerekir veya daha da net olmak gerekirse, doğru kedi maması nasıl seçilir, gelin birlikte bir göz atalım!


Keyfine göre

Kediler, keyiflerine düşkün canlılardır. Bu nedenle neyi seveceklerine ve neyi yiyeceklerine karar veren, siz öyle olduğunuzu düşünseniz de siz değilsinizdir. Kedilerin damak tadı, tıpkı insanlarda olduğu gibi kendilerine hastır. Bu sebeple kedi maması seçilirken son derece dikkatli olmalı ve sevimli minik dostunuzu iyi tanımalısınız.

Kediler, genellikle kendi zevkleri olan ve bu zevklere olan düşkünlüklerinden dolayı kimi çevrelerce, her ne kadar yanlış olsa da, nankör olarak adlandırılmaktadır. Bu durum, kedi dostlarımız için doğru kedi maması seçiminde oldukça etkilidir.

Kedinizi doğru tanımalı ve onun hangi yiyecekleri sevdiğini iyi bilmelisiniz. Bu doğrultuda kedi dostunuz için doğru kedi mamasını alabilir ve onun için keyifli bir mama saati oluşturabilirsiniz.


İçerik önem taşıyor!

Tüm canlılarda olduğu gibi kedilerde de beslenme, doğrudan sağlığı etkileyen faktörler arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu sebeple, kedi dostlarınızın hangi besinleri tükettiği son derece önem kazanan bir konu olmaktadır. Bu bağlamda en doğru kedi maması için, satın alınacak veya hazırlanacak kedi maması içeriği son derece önem arz etmektedir.

Kedi dostlarınızın sağlığını gözetmek adına, kedi maması satın almak yerine ev yapımı kedi maması hazırlamayı tercih edebilirsiniz ancak bu durum da bile hazırlayacağınız ev yapımı kedi maması için kullanılacak malzemelere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kedi maması seçilirken dikkat edilmesi gereken hususlardan öne çıkanlar arasında içerik en önemli olanlardan birisidir. Kediler hassas bir bünyeye sahiptir, bu sebepten dolayı onlar için en sağlıklı kedi maması seçmek, en yakın dostları olan sahiplerine kalıyor.

Kedinizin hangi besinlere karşı alerjisi olduğunu bilmeli ve daha da önemlisi, kedilerin sağlığını bozabilecek besinleri de detaylıca öğrenmelisiniz. Bu sayede, kedi maması kaynaklı olası sağlık sorunlarını da engellemiş olursunuz.


Her kedi özeldir!

Her kedinin ve her kedi türünün kendine has özellikleri vardır. Onları bu denli sevimli yapan özellikleri, aynı zamanda sağlıkları ve beslenme şekilleri için bize bazı ipuçları vermektedir. Örnek olarak kedilerin yaşları, türleri ve türlerinin getirdiği fiziki özellikleri, sağlıklı bir şekilde tüketebileceği yiyecekler skalasını epey daraltmaktadır.

Bu sebepten ötürü kedi maması seçerken; kedinizin yaşına, türüne, tüylerine ve kiloya dikkat etmelisiniz. Bu faktörlere dikkat edilerek kedi maması seçmek, kedinizin sağlığı açasından son derece önemlidir. Unutmamalı ki; sağlıklı kedi mutlu kedidir. Mutlu kediler de sahip olduğu mutluluğu sahiplerine yansıtırlar.


Mutlaka olması gerekenler

Kedi maması içeriğinde mutlaka olması ve aranması gereken bazı detaylar vardır. Bu detaylar, kedinizin daha sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için son derece önemlidir.

Bu önemli detaylardan ilki yağ oranıdır. Kedi maması seçerken yağ oranına mutlaka dikkat edilmelidir. Kediler, obezite hastalığına eğilimi olan canlılardır. Bu sebeple yağ oranı mutlaka kontrol edilmelidir. Her ne kadar kedi dostlarımızın gün içerisindeki enerji ihtiyacının karşılanmasını yağlar sağlasa da, kedi maması seçerken yağ oranının %15 civarında olmasına dikkat edilmelidir.

Bazı kedi maması içeriklerinde tahıl yer almaktadır. Ancak kediler kesinlikler tahıl tüketmemelidir. Bunun sebebi; tahılın kedilerde, ilerleyen süre zarfı içerisinde böbrek hastalıklarına yol açmasıdır. Bu sebepten ötürü kediler tahıl içerikli kedi maması ürünlerinden uzak durmalıdır.

Kedi maması içeriğindeki mineraller de yine kedi maması satın alınırken mutlaka dikkat edilmesi gereken detaylardan bir tanesidir. Sodyum ve magnezyum gibi minerallerin kedi maması içeriğinde %1’den fazla olması, kedi dostlarımızın pek çok hastalığa yakalanmasına yol açabilir. Bu nedenle bu orana mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir.

PetSurfer ekibi olarak bu yazımızda, “Doğru Kedi Maması Nasıl Seçilir” sorusuna elimizden geldiğince yanıt vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Kedi maması ve diğer kedi ihtiyaçları için PetSurfer Shopu kullanabilirsiniz. Daha fazlası için takipte kalın!

Bu yazıda 151 yorum var

  1. paper writer

    online paper writing services best paper writing services college paper ghost writer paper writer

  2. Physicians prescribe metronidazole 400 mg tablets to treat and prevent certain kinds of infections, according to the National Health Service.
    These include mouth, bone, intestine and genital tract infections.
    Metronidazole also prevents inf.

  3. y2mate

    It was a useful article, thank you

  4. Garwdi

    buy sumatriptan 25mg online cheap avodart sale order avodart 0.5mg generic

  5. dopaspips

    It wasn t running this or that steroid that got me here although steroids were a TOOL for some of that azithromycin treats

  6. dopaspips

    relative ratio; n 4 for histology and Western blot analyses; n 8 for gene expression analysis viagra gold Given that intravenous iron can damage normal kidneys, its potential toxicity might be even greater in kidneys affected by disease

Bir cevap yazın