Beyaz Kedi Cinsleri Nelerdir?

You are currently viewing Beyaz Kedi Cinsleri Nelerdir?

Beyaz kedi cinsleri, sevimli tüyleri ve zarif görünümleriyle kedi sevenlerin gözdesi… Beyaz tüylü kedilerin nadir ve özel bir görünümü olduğu için birçok kişi bu cinsleri tercih ediyor. Ancak bunların farklı cinsleri arasında da bazı farklılıklar bulunuyor. Bu yazıda, pamuk gibi beyaz sevimli dostlarımız hakkında merak edilenleri sizinle paylaşacağız. Hazırsanız 8 örnekle kedilerin dünyasına doğru bir yolculuğa yolculuğa çıkalım!

En Çok Sevilen 8 Beyaz Cins Kedi

1. Sibirya Kedisi

Sibirya kedisi, beyaz tüyleri, güçlü yapısı ve dostane kişiliği ile bilinir. Çok akıllı ve meraklıdırlar. Aynı zamanda oyuncu ve sevecen bir yapıya da sahiptirler. Sahipleriyle güçlü bir bağ kürarla. Bu yönleriyle evde, sahipleriyle vakit geçirmekten oldukça hoşlandıklarını da söyleyebiliriz. Oldukça dayanıklı olan bu cins son derece sağlıklı bir yaşam sürer.

2. Maine Coon

Beyaz kedi cinsleri arasında uzun tüyleriyle öne çıkan Maine Coon. Büyük boyutu ve güçlü yapısıyla dikkat çeker. Farklı renkleri olsa da beyaz olanları çok daha popülerdir. İddialı diyebileceğimiz tüyleri, yumuşak ve ipeksi olur. Bu kedilerin sevgi dolu bir doğası vardır ve sahipleriyle güçlü bir bağ kurarlar. Aynı zamanda oldukça zeki ve oyuncudurlar. Sıcakkanlı ve sosyal türler arasındadır.

3. Pers Kedisi

Pers kedisi, düzgün yüzü ve dolgun tüyleriyle tanınır. Bu cinste beyaz tüylüler oldukça popülerdir. Sevecen bir doğaya sahip olmaları da onları diğer türlerden ayıran en önemli özelliklerinden biridir. Bu kediler genellikle evde çok sakin bir yaşam sürerler. Temizliklerine düşkün ve sessiz olmalarıyla ün salmışlardır.

4. Scottish Fold

Kulakları düşük ve kıvrılmış bir görünüme sahip olan Scottish Fold, daha çok bildiğimiz füme rengine alternatif beyaz renklileri de bulunan cinslerden biridir. Beyaz Scottish Fold’lar en az gri renklileri kadar popüler ve tercih edilen kedilerdir. Türün genel özelliği olarakoldukça sevgi dolu bir yapıya sahiplerdir. Sahipleriyle güçlü bir bağ kurarlar ve genellikle evde olmayı, sakin bir yaşam sürmeyi tercih ederler. Çok zeki ve oyuncu olmaları da tercih edilme sebeplerindendir.

İlginizi çekebilir: Scotish Fold Hakkında Her Şey

5. Siyam Kedisi

Parlak mavi gözleri ve ince yapısı ile bildiğimiz Siyam kedisi, gri – beyaz karışımlı tüyleriyle en sevilen beyaz tüylü kediler arasındadır. Kedi cinsleri arasında popüler bir yere sahiplerdir. Son derecede zeki ve sosyaldirler. Bu kediler genellikle sahiplerine bağlıdırlar. En güçlü yanları ise oyuncu özellikleriyle son derece eğlenceli olmalarıdır. Sıcakkanlı olmalarının yanı sıra evde aktif bir yaşam süren cinslerden biridir.

6. British Shorthair

Beyaz kedi türleri içinde özel bir konumuna olan British Shorthair’lar; sessiz ve sakin karakterleri, sevgi dolu uyumlu yapıları ve bağımsız ruhlarıyla öne çıkarlar. Kendine has bir zekası bulunan bu tür aynı zamanda nazik ve ağır hareketleri ile bilinen, bu nedenle çocuklarla iyi anlaşan türlerin başında gelir. İnsanlarla etkileşim kurmaktan hoşlanan Bristish Shorthair beyaz kediler, zaman zaman oyun oynamaktan hoşlansalar da çoğu zaman sahipleri tarafından özgür bırakılmayı tercih ederler.

İlginizi çekebilir: British Shorthair Özellikleri

7. Van Kedisi

Van Gölü çevresinde ünlü olan Van kedisi, Türkiye’nin simgelerinden biridir. Neredeyse tamamı beyaz olan bu tür, orta boyutlu olmasına rağmen parlak ve güçlü tüyleriyle dikkat çekerler. Bazılarının kuyruklarında renkli lekeler görülebilir. Birbirinden farklı renklere sahip gözleriyle öne çıkan Van kedileri; genellikle sevgi dolu, oyun sever ve canlıdır. İnsanlarla iyi ilişki kurarlar ve diğer hayvanlarla da iyi geçinirler. Ayrıca yüksek bir zekâ seviyesine sahiptirler. Sahiplerinin kendileriyle oynamasını, ilgilenmesini ve vakit geçirmesini isterler.

İlginizi çekebilir: Van Kedisi Özellikleri

8. Ankara Kedisi

Adını aldığı Ankara’ya özgü bir cins olan Ankara kedisi; kısa tüylü ve çoğunlukla beyaz, siyah veya gri renklidirler. Bu kedilerin karakteri genellikle sevecen, sadık ve oyuncudur. Ankara kedileri, insanlarla iyi bir ilişki kurarlar ve diğer hayvanlarla da iyi geçinirler. Ayrıca zeki ve meraklıdırlar. Bu nedenle birçok hayvan severin ilgilendiği beyaz kedi cinsleri arasındadır.

Kediler Neden ve Nasıl Beyaz Tüylü Olur?

Beyaz kedi türlerinin renkleri, genellikle kalıtımsal faktörlere bağlıdır. Tüyler, vücudun melanin adı verilen bir pigmenti üreten hücreler olan melanositler tarafından üretilir. Melanin, tüylerin renk ve tonunu belirler. Beyaz tüylü kedilerin tüylerinde ise bu melanin pigmenti oldukça azdır veya hiç yoktur. Bu nedenle tüyleri renksiz görünür.

Beyaz kedi cinsleri, genellikle safkan olmaları için özenle yetiştirilirler. Ancak bazen de mutasyonlar sonucu ortaya çıkarlar. Bu mutasyon, diğer renkli tüylülerde de meydana gelebilir Yine de beyaz ırkın üretiminde yaygın olarak kullanılırlar.

Bu cinsin en önemli özelliklerinden biri zamanla sararma veya renk değiştirme eğiliminde olmalarıdır. Bu durum tüylerin güneş ışığına, çevresel faktörlere veya bazı beslenme faktörlerine maruz kalması sonucu oluşabilir. Bu nedenle tüylerinin sağlığına özen göstermek ve iyi beslenmelerini sağlamak önemlidir.

İlginizi çekebilir: Tüysüz Kedi Cinsleri Nelerdir?