Güzelliğiyle Hayran Bırakacak Kuş Türleri

You are currently viewing Güzelliğiyle Hayran Bırakacak Kuş Türleri

Renkli tüyleriyle gözleri kamaştıran, evinizde görsel bir şölen oluşturan bu özel ve özel olduğu kadar da sevimli kuş dostlarımız, çıkardığı sesler ve ev içindeki uçuşlarıyla göz kamaştırıyor. Hemen hemen her renkte olabilen bu müthiş güzellikteki canlılar, harika ev arkadaşları olup, evinize neşe kaynağı olurlar.

Tarihin her anında hayatımızda olan kuşlar, hep kendisine popüler kültürde yer bulmuştur. Kimi zaman sarayda, kimi zaman bir korsanın omzunda gördüğümüz bu sevimli canlılar müthiş evcil hayvanlar olup, gereken eğitim verildiği durumlarda konuşma yetisine de sahip olabilir.

Dünya üzerinde 18 bin civarı kuş türü bulunmaktadır. Önceleri daha fazla olan bu sayı zamanla azalmaktadır. Bu nedenle koruma altına alınan pek çok kuş türü de mevcuttur. Bu harika kuş türlerinden birkaçını sizler için derledik, gelin birlikte göz atalım!


6. Muhabbet kuşu

Avustralya kökenli olan Muhabbet kuşları, günümüzde oldukça rağbet görmektedir. Pek çok farklı renkte olabilen tüyleriyle oldukça öne çıkmaktadır. Pek çok farklı türü olan Muhabbet kuşları, orta sayılabilecek büyüklükte bir vücut yapısına sahiptir.

Diğer türlere göre oldukça kolay sayılabilen bakımı ile oldukça öne çıkan ve tercih edilen Muhabbet kuşları, ortalama olarak 5 ile 13 yıl arası bir ömre sahiptir. Yaşam koşullarına göre yaşam süreleri değişiklik gösterebilir.

Genellikle yalnız olmaktan hoşlanmayan ve diğer Muhabbet kuşları ile oldukça iyi ilişkiler kurabilen Muhabbet kuşları, yeterli ilgiyi sahibinden gördüğü takdirde arkadaş aramayacaktır. Bu minik ve sevimli dostlarımızı günde en az bir kez olacak şekilde kafesinden çıkarmalısınız. Bu şekilde ona daha fazla oyun oynama imkânı verebilirsiniz, çünkü Muhabbet kuşları cana yakın yapısından dolayı insanlarla vakit geçirmeye bayılırlar. Tüm bu sebeplerdendir ki Muhabbet kuşları, güzelliğiyle hayran bırakacak kuş türleri arasındadır.

İlginizi çekebilir: Muhabbet Kuşu İsimleri 


5. Macaw papağanı

Güney Amerika kökenli bu harika canlılar, müthiş güzellikte tüylere ve oldukça kıvrak bir zekâya sahiptir. Diğer kuş türlerine kıyasla oldukça uzun yaşayan Macaw papağanı, ev ortamında 30-40 yıl arasında yaşayabilirken, doğal ortamlarında 70 yıla kadar ömrünü uzatabilirler.

Çıplak gözle cinsiyetini anlamak neredeyse imkânsız olan Macaw papağanının cinsiyeti ancak tahmin edilebilir. Genellikle kafa yapısı büyük olan Macaw papağanlarının erkek olduğu düşünülürken, küçük kafa yapısına sahip olan Macaw papağanları içinse dişi olduğu tahmininde bulunulur.

Genellikle kasım aylarında yumurtlayan Macaw papağanı, her seferinde 2 ya da 4 yumurta vermektedir. Attığı çığlıklarla bir ün sahibi olan Macaw papağanının sesi 100 ya da 110 desibel arasında değişmektedir.

Kemirmeyi oldukça seven Macaw papağanlarına kemirebilecekleri kabuklu ya da sert yiyecekler verilmelidir. Bu şekilde sahibine veya çevresindekilere zarar vermesini engellemiş olursunuz. Bulundukları yere kolayca uyum sağlayabilen Macaw papağanları, 10-15 kelimeyi anlamı ile öğrenebilirler. Sadece burada ne kadar zeki olduklarını anlayabiliriz. Macaw papağanı kıvrak zekâsıyla ve güzelliğiyle hayran bırakacak kuş türleri arasındadır.


4. İspinoz

Harika bir ev kuşu olan İspinoz kuşları, oldukça küçük sayılabilecek minik vücut yapısıyla ötücü bir kuş türüdür. Genellikle tepe ve ense kısmındaki tüyler mavi ve gri olurken kuyruk kısmındaki tüyler ise yeşil renktedir.

Ortalama olarak 24 yıl yaşayabilen İspinozların yaşam süreleri yaşam koşullarına göre değişiklik göstermektedir. Kendi altında 3 farklı türe ayrılan İspinozlar; Kayın, dağ ve mavi İspinoz olmak üzere ayrılırlar. 16 cm boyutlarına ulaşabilen İspinozlar, 20 grama kadar ağırlığa ulaşabilirler.

Genellikle bahçelerde ve ormanlarda görülen İspinoz kuşlarının cinsiyeti tüylerinin rengine göre ayırt edilebilir. Erkek İspinoz kuşlarının tüyleri dişilere nazaran daha parlak durumdadır. Yuvalarını genellikle bahçe ve parklardaki ağaçların çatallaşan dallarının bulunduğu kısma yaparlar. Yuvayı tıpkı atasözünde geçtiği gibi dişi kuş yapar. Oldukça kolay olan bakımıyla birlikte güzelliğiyle hayran bırakacak kuş türleri arasında kendisine yer bulmuştur.


2.  Kanarya

15. yüzyılda İspanyol denizciler tarafından, adını aldığı Kanarya adalarında keşfedilmiştir. Müthiş estetik görüntüsünün yanı sıra muhteşem sesi ile birlikte Dünya üzerinde en çok bilinen kuş türlerinden birisidir.

Göl ve nehir çevresindeki ağaçlık ortamları kendine mesken eden Kanarya kuşları, genellikle kalabalık sürüler halinde yaşarlar ve yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar. Oldukça aktif canlılar olan Kanarya kuşları, sürekli hareket eder ve evin içinde bile olsa oradan oraya uçuşup dururlar.

Çiftleşme dönemlerinde yaptıkları eş seçme ritüellerinde, sesleriyle dişilerini etkilemeye çalışan Kanaryalar, sık sık ve uzun uzun ötmektedir. Bu dönemin dışında da oldukça konuşkan bir tür olan Kanaryalar, gürültücü olmasına rağmen güzel sesinden ötürü pek de sorun yaratacak canlılar değildir.


7. Sultan papağanı

Türkiye’de oldukça yaygın olarak beslenilen Sultan papağanı, Avustralya kökenli olan oldukça kolay eğitilebilir. Oyun oynamaya bayılan Sultan papağanı, doğal yaşam ortamlarında oldukça uzun süre uçabilirler. Hareketleriyle bir şeyler anlatmayı da becerebilen bu zeki hayvan, 3 ay gibi kısa bir süre eğitim alarak konuşmayı öğrenebilir.

Dişi Sultan papağanlar tek ve ince bir ses çıkarabilirken, erkek Sultan papağanlar ise kornaya veya kapı ziline benzer sesler çıkarabilirler. Karakter yapısı itibariyle insanlara oldukça benzeyen Sultan papağanları, pek çok karakter ve kişiliğe sahip olabilirler.

3 ay gibi bir sürede konuşmayı öğrenebilen Sultan papağanı, bazı kelimelerin anlamlarını da öğrenebilir. Sadece duyduğu sesleri taklit etmekten ziyade zekice cümleler de kurabilen bu zeki canlıların, ortalama yaşam süreleri ise 15 yıl ile 22 yıl arası değişmektedir.

Beyaz, sarı veya gri renklerde olabilen Sultan papağanı, yanaklarında ve kulaklarında bulunan turuncu tüylerle diğer türlerin yanında kendilerini rahatlıkla öne çıkarabilirler. Oldukça meraklı bir yapıya sahip olmasıyla da kolaylıkla eğitilebilen Sultan papağanı, kesinlikle güzelliğiyle hayran bırakacak kuş türleri arasındadır.


3. Senegal papağanı

Adından anlaşılacağı üzere Senegal kökenli bir kuş türü olan Senegal papağanı, 23 cm boyutlarına ulaşabilirken, ağırlık olarak ise ortalama 120-170 gram arasındadır. Diğer papağanlar arasında onu özel kılan gri renkli kafa yapısıdır. Yavru Senegal papağanlarının baş kısmı siyahtır ancak zaman geçtikçe griye dönecektir. Senegal papağanlarının vücuduna oranla büyük sayılabilecek kafa ve gagaya sahiplerdir.

Yeşil renkteki müthiş tüyleri ile adeta göz kamaştıran Senegal papağanı; karın, göğüs ve sırt kısmında ise sarı tüylerle adeta süslenmiştir. Ortalama olarak 20-30 sene arası yaşayabilen Senegal papağanları, doğal yaşam alanlarındayken ise bu sayı 50 yılı bulabilmektedir.

Diğer türlerin yanında kendi türleriyle de pek de iyi anlaştığı söylenemeyen Senegal papağanı genellikle yalnız beslenmektedir. Normal şartlarda insanlara karşı korkak ve saldırgan bir tavır sergileyen Senegal papağanı, doğru eğitim ile insanlara karşı dost canlısı bir karaktere bürünebilir. Baş aşağı durmayı oldukça seven Senegal papağanları, evde besleyenler için salıncak alınmasını gerektiren bir durumdur.

Oldukça sessiz bir yapıysa sahip olan Senegal papağanları evde beslemek için müthiş canlılardır. Çok fazla ses çıkarmadığından apartman yaşamı için de oldukça elverişli bir kuş türüdür. Konuşma yeteneği oldukça düşük olsa bile taklit yeteneği ile dengelenebilir.  Çok fazla kelime öğrenememesine rağmen duyduğu bazı sesleri oldukça iyi taklit edebilir.


1. Sümbül Ara papağanı

1 metreye ulaşabilen boyu ile diğer papağan türleri arasındaki en büyük ve en iri vücut yapısına sahip olan Sümbül Ara, diğer listemizdeki diğer kuş türleri ile kıyaslandığında adeta dev olarak adlandırılabilir. Yaklaşık 1,5 kg’a varan ağırlığıyla en ağır papağan türlerinden birisidir. Anavatanı Brezilya olan bu müthiş canlılar, güzelliğiyle bizleri hayran bırakacak kuş türleri arasındadır.

Brezilya kökenli olduğundan dolayı, yöredeki nem ve yağış miktarına alışmıştır. Bu nedenle genellikle sulak ve nemli alanlarda beslenilmesi, onlar için doğal yaşam alanlarına benzer olduğundan, Sümbül Aralar için daha iyi yaşam koşulları anlamına gelmektedir.

Sümbül Aralar, genellikle seyrek ormanlar ve sulak bölgelerdeki palmiye ağaçlarından oluşan bölgeleri kendilerine mesken tutarlar. Müthiş tüylerinin yardımıyla hep ön plana çıkan Sümbül Ara, dev sayılabilecek vücudu ile saklanmaya ihtiyaç duymaz ve oldukça cesur bir karaktere sahiptir.

Genellikle kalabalık gruplar halinde yaşayan Sümbül Aralar, 6-12 çiftten oluşan gruplar halinde yaşarlar. Nesli tükenme tehlikesinde olan bu müthiş canlılar, koruma altındaki türlerden biridir. Papağanlar Arasında nadir görünen tek renkli olma özelliğinden dolayı pek çok kişinin gözlerini kamaştıran güzellikteki tüyleriyle, gören herkesi kendine hayran bırakacaktır.

PetSurfer ekibi olarak sizler için güzelliğiyle hayran bırakacak kuş türlerinden bazılarını sizler için derledik. Umarız faydalı olmuştur. Daha fazlası için PetSurfer’ı takipte kalın!

İlginizi çekebilir: Çocukluğunuza Götüren 12 Kuş Kökenli Çizgi Karakteri Hatırlayacak Mısınız?

Bu yazıda 105 yorum var

  1. 13,211 little caprice double penetration FREE videos found on XVIDEOS for this search 14 min Little Caprice 666.7k Views 1080p.

  2. To view the price of the drug, click on the brand name.
    The generic Dicycloverine is manufactured by
    one company. Medindia’s drug directory has currently 2 Brands of Dicycloverine listed.

  3. zoritoler imol

    Glad to be one of several visitors on this amazing website : D.

  4. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

  5. You can certainly see your skills in the work you write. The arena hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart. “Golf and sex are about the only things you can enjoy without being good at.” by Jimmy Demaret.

  6. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem solved soon. Cheers

  7. graliontorile

    Great weblog right here! Also your web site so much up fast! What web host are you the usage of? Can I am getting your associate link to your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

  8. Europa-Road Kft.

    The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

  9. Larryopisp

    [url=https://over-the-counter-drug.com/#]bronchial inhalers over the counter[/url] best allergy medications over-the-counter

  10. Larryopisp

    [url=https://over-the-counter-drug.com/#]over the counter essentials[/url] over the counter water pills

  11. Larryopisp

    [url=https://over-the-counter-drug.com/#]uti over the counter medicine[/url] best over the counter toenail fungus medicine

  12. Larryopisp

    [url=https://over-the-counter-drug.com/#]п»їover the counter anxiety medication[/url] over the counter essentials

  13. RafaelWiz

    https://zithromax.science/# zithromax canadian pharmacy
    [url=https://doxycycline.science/#]doxycycline generic[/url] doxycycline 50mg

  14. RafaelWiz

    https://stromectol.science/# price of stromectol
    [url=https://doxycycline.science/#]buy doxycycline online[/url] buy doxycycline 100mg

  15. RafaelWiz

    https://amoxil.science/# generic amoxicillin cost
    [url=https://stromectol.science/#]stromectol pills[/url] minocycline 100mg tablets for human

  16. RafaelWiz

    https://zithromax.science/# generic zithromax over the counter
    [url=https://zithromax.science/#]buy zithromax[/url] zithromax capsules

  17. Ronaldrisse

    Long-Term Effects. Comprehensive side effect and adverse reaction information.
    ivermectin tablets
    Read now. Definitive journal of drugs and therapeutics.

  18. Kevinlal

    Read here. Best and news about drug.
    ivermectin tablets
    Generic Name. drug information and news for professionals and consumers.

  19. JamesMak

    Everything information about medication. Comprehensive side effect and adverse reaction information.
    ivermectin nz
    Best and news about drug. Best and news about drug.

  20. Ronaldrisse

    Cautions. Medscape Drugs & Diseases.
    ivermectin 250ml
    What side effects can this medication cause? Long-Term Effects.

  21. Kevinlal

    Top 100 Searched Drugs. Everything about medicine.
    [url=https://stromectolst.com/#]stromectol 3 mg tablet[/url]
    Long-Term Effects. Medicament prescribing information.

  22. ZacharyTab

    earch our drug database. Everything what you want to know about pills.
    [url=https://stromectolst.com/#]ivermectin 400 mg brands[/url]
    earch our drug database. Get here.

  23. Kevinlal

    Learn about the side effects, dosages, and interactions. Top 100 Searched Drugs.
    https://stromectolst.com/# stromectol tablets buy online
    Top 100 Searched Drugs. Best and news about drug.

  24. Ronaldrisse

    What side effects can this medication cause? Prescription Drug Information, Interactions & Side.
    [url=https://stromectolst.com/#]stromectol covid[/url]
    Commonly Used Drugs Charts. Actual trends of drug.

  25. JesseStElm

    Long-Term Effects. Drug information.
    ivermectin cost canada
    Read information now. Some trends of drugs.

  26. ZacharyTab

    Actual trends of drug. Prescription Drug Information, Interactions & Side.
    https://stromectolst.com/# stromectol over the counter
    Drug information. Get information now.

  27. Kevinlal

    Learn about the side effects, dosages, and interactions. Everything information about medication.
    [url=https://stromectolst.com/#]how much is ivermectin[/url]
    What side effects can this medication cause? Commonly Used Drugs Charts.

  28. Ronaldrisse

    drug information and news for professionals and consumers. Get warning information here.
    [url=https://stromectolst.com/#]ivermectin ebay[/url]
    Drug information. Long-Term Effects.

  29. Kevinlal

    Generic Name. Everything about medicine.
    https://stromectolst.com/# ivermectin where to buy for humans
    Some trends of drugs. Cautions.

  30. JesseStElm

    Top 100 Searched Drugs. Actual trends of drug.
    ivermectin eye drops
    Everything information about medication. Top 100 Searched Drugs.

  31. Ronaldrisse

    Learn about the side effects, dosages, and interactions. Everything what you want to know about pills.
    https://stromectolst.com/# ivermectin human
    Cautions. Definitive journal of drugs and therapeutics.

  32. ZacharyTab

    Read now. Read information now.
    [url=https://stromectolst.com/#]purchase ivermectin[/url]
    Medscape Drugs & Diseases. Learn about the side effects, dosages, and interactions.

  33. Kevinlal

    Best and news about drug. safe and effective drugs are available.
    https://stromectolst.com/# ivermectin cost
    Medscape Drugs & Diseases. Comprehensive side effect and adverse reaction information.

  34. DavidSof

    Get warning information here. Top 100 Searched Drugs.
    https://levaquin.science/# can i purchase generic levaquin pill
    Read here. Get information now.

  35. WillieAspiz

    Drugs information sheet. earch our drug database.
    [url=https://mobic.store/#]where can i buy generic mobic without insurance[/url]
    Cautions. Read information now.

  36. DavidSof

    Everything what you want to know about pills. Drug information. avodart prices
    Definitive journal of drugs and therapeutics. Medscape Drugs & Diseases.

  37. JamesHab

    Long-Term Effects. Drug information.
    https://lisinopril.science/# zestril 5 mg tablets
    All trends of medicament. Drugs information sheet.

  38. Donaldkef

    Definitive journal of drugs and therapeutics. Generic Name.
    https://lisinopril.science/# lisinopril 20 mg tab price
    Drug information. Read information now.

  39. WillieAspiz

    Everything information about medication. Everything information about medication.
    https://lisinopril.science/# lisinopril 40 mg tablet
    Comprehensive side effect and adverse reaction information. Everything information about medication.

  40. Jamesdox

    Read information now. Medscape Drugs & Diseases. get avodart without insurance
    Everything information about medication. Cautions.

  41. Donaldkef

    Everything information about medication. Read information now.
    how to get cheap mobic online
    Cautions. Everything information about medication.

  42. DavidSof

    Definitive journal of drugs and therapeutics. All trends of medicament.
    https://nexium.top/# where buy generic nexium
    Everything about medicine. Read here.

  43. WillieAspiz

    Comprehensive side effect and adverse reaction information. Prescription Drug Information, Interactions & Side.
    [url=https://mobic.store/#]can you get mobic no prescription[/url]
    Prescription Drug Information, Interactions & Side. Everything information about medication.

  44. JamesHab

    Cautions. Long-Term Effects.
    https://mobic.store/# buy generic mobic tablets
    Some trends of drugs. Prescription Drug Information, Interactions & Side.

  45. Donaldkef

    earch our drug database. Commonly Used Drugs Charts. [url=https://avodart.science/#]can i buy avodart price[/url]
    Everything what you want to know about pills. Drug information.

  46. DavidWat

    Get here. Read information now.
    [url=https://clomiphenes.com]can you get clomid no prescription[/url]
    Everything information about medication. All trends of medicament.

  47. DennisAcara

    Everything what you want to know about pills. Drug information.
    [url=https://clomiphenes.com]can i purchase generic clomid without prescription[/url]
    Medscape Drugs & Diseases. Read information now.

  48. JamespaL

    Everything information about medication. Best and news about drug. https://amoxicillins.com/ over the counter amoxicillin
    Long-Term Effects. Drug information.

  49. DennisAcara

    Some trends of drugs. Some are medicines that help people when doctors prescribe. [url=https://amoxicillins.online/]amoxicillin 500 mg where to buy[/url]
    Learn about the side effects, dosages, and interactions. Best and news about drug.

  50. AaronJarie

    Drugs information sheet. Get here.
    https://finasteridest.com/ can you buy cheap propecia prices
    п»їMedicament prescribing information. Long-Term Effects.

  51. Donaldovefe

    Prescription Drug Information, Interactions & Side. Best and news about drug.
    [url=https://azithromycins.online/]zithromax capsules 250mg[/url]
    Read information now. Cautions.

  52. DavidWat

    safe and effective drugs are available. drug information and news for professionals and consumers.
    can i buy cheap propecia no prescription
    Some are medicines that help people when doctors prescribe. Prescription Drug Information, Interactions & Side.

  53. DennisAcara

    Some are medicines that help people when doctors prescribe. Get warning information here.
    [url=https://finasteridest.com/]cost of generic propecia[/url]
    Get here. Drug information.

  54. JamespaL

    Top 100 Searched Drugs. п»їMedicament prescribing information.
    buy generic clomid without rx
    п»їMedicament prescribing information. drug information and news for professionals and consumers.

  55. DavidWat

    Medscape Drugs & Diseases. Generic Name.
    how to get propecia pills
    Commonly Used Drugs Charts. Commonly Used Drugs Charts.

  56. DennisAcara

    Definitive journal of drugs and therapeutics. Everything about medicine.
    [url=https://finasteridest.online]where can i get generic propecia without rx[/url]
    What side effects can this medication cause? Long-Term Effects.

  57. DavidWat

    Comprehensive side effect and adverse reaction information. Medscape Drugs & Diseases.
    buy propecia tablets
    Some are medicines that help people when doctors prescribe. earch our drug database.

  58. RobertEteno

    What side effects can this medication cause? Get warning information here.
    cures for ed
    Everything about medicine. Drugs information sheet.

  59. Mortonkix

    Definitive journal of drugs and therapeutics. Some are medicines that help people when doctors prescribe.
    best male ed pills
    Comprehensive side effect and adverse reaction information. Comprehensive side effect and adverse reaction information.

  60. RobertEteno

    Get here. п»їMedicament prescribing information.
    [url=https://edonlinefast.com]non prescription ed pills[/url]
    What side effects can this medication cause? Read here.

  61. Donaldovefe

    Long-Term Effects. Best and news about drug.
    https://azithromycins.com/ order zithromax over the counter
    Learn about the side effects, dosages, and interactions. Long-Term Effects.

  62. Mortonkix

    Prescription Drug Information, Interactions & Side. Long-Term Effects.
    [url=https://edonlinefast.com]ed pills gnc[/url]
    Read information now. safe and effective drugs are available.

  63. Efrenphels

    Generic Name. Some trends of drugs.
    [url=https://edonlinefast.com]the best ed pills[/url]
    Top 100 Searched Drugs. What side effects can this medication cause?

  64. RobertEteno

    Generic Name. Get information now.
    [url=https://edonlinefast.com]cheap erectile dysfunction[/url]
    Commonly Used Drugs Charts. Get information now.

  65. Mortonkix

    Long-Term Effects. Comprehensive side effect and adverse reaction information.
    https://edonlinefast.com what is the best ed pill
    Get here. Get warning information here.

  66. RobertEteno

    All trends of medicament. Some trends of drugs.
    canadian pharmacy meds review
    earch our drug database. All trends of medicament.

  67. EdgarKex

    What side effects can this medication cause? Everything about medicine.
    https://canadianfast.com/# meds online without doctor prescription
    Learn about the side effects, dosages, and interactions. Drugs information sheet.

  68. Jeffreydrast

    Some are medicines that help people when doctors prescribe. drug information and news for professionals and consumers.
    https://canadianfast.com/# buy prescription drugs online legally
    Read information now. Learn about the side effects, dosages, and interactions.

  69. MichaelBek

    Everything what you want to know about pills. Read information now.
    https://canadianfast.online/# prescription drugs online without doctor
    Read now. Drug information.

  70. EdgarKex

    safe and effective drugs are available. Everything information about medication.
    https://canadianfast.com/# how to get prescription drugs without doctor
    Everything what you want to know about pills. Long-Term Effects.

  71. VictorFix

    What side effects can this medication cause? Everything what you want to know about pills.
    canada drugs online review
    Cautions. Get warning information here.

  72. RobertEteno

    Drugs information sheet. Top 100 Searched Drugs.
    https://canadianfast.com/# canadian drug prices
    Prescription Drug Information, Interactions & Side. Some trends of drugs.

  73. Jeffreydrast

    Read now. Top 100 Searched Drugs.
    [url=https://canadianfast.online/#]buy prescription drugs[/url]
    Prescription Drug Information, Interactions & Side. Some trends of drugs.

  74. EdgarKex

    Read now. Learn about the side effects, dosages, and interactions.
    canadian pharmacy checker
    Medicament prescribing information. Get warning information here.

  75. Jeffreydrast

    Long-Term Effects. Everything what you want to know about pills.
    [url=https://canadianfast.com/#]amoxicillin without a doctor’s prescription[/url]
    earch our drug database. Medscape Drugs & Diseases.

  76. RobertEteno

    What side effects can this medication cause? Some trends of drugs.
    https://canadianfast.com/# buy prescription drugs from india
    Get information now. Best and news about drug.

  77. MichaelBek

    Actual trends of drug. drug information and news for professionals and consumers.
    https://canadianfast.online/# how can i order prescription drugs without a doctor
    Actual trends of drug. All trends of medicament.

  78. VictorFix

    Everything about medicine. Everything information about medication.
    [url=https://canadianfast.online/#]canadian drugs online[/url]
    Actual trends of drug. Some are medicines that help people when doctors prescribe.

  79. EdgarKex

    Prescription Drug Information, Interactions & Side. Drug information.
    https://canadianfast.online/# ed meds online without prescription or membership
    drug information and news for professionals and consumers. Learn about the side effects, dosages, and interactions.

  80. Jeffreydrast

    Commonly Used Drugs Charts. Medscape Drugs & Diseases.
    [url=https://canadianfast.online/#]ed meds online canada[/url]
    Drug information. Read information now.

Bir cevap yazın