Köpekle Tatile Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

You are currently viewing Köpekle Tatile Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tatiller köpeğinizle birlikte kaliteli zaman geçirmek için harika bir fırsattır. Köpeğinizle tatile çıkmayı düşünüyorsanız, onun da en az sizin kadar keyifli ve güvenli vakit geçirmesine yardımcı olmalısınız. Bu yazımızda köpeğinizle tatile çıkmadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Rezervasyon Yapmadan Önce

Öncelikle tatil planlarınızın köpeğiniz için uygun olup olmadığını düşünmelisiniz. Özellikle yazın en sıcak geçtiği dönemlerde sıcak çarpması, pati altı yanıkları gibi sağlık problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda onları serin ve sıcaktan koruyabileceğiniz önlemler almanız gerekebilir. Tatile çıkacağınız tarihlerde gittiğiniz yerin hava durumunu bilmeniz önlem almanızı kolaylaştırır.

Köpeğinizin seyahat için zinde ve sağlıklı olduğundan ve yapacağınız aktivitelere ayak uydurabildiğinden emin olmak için rezervasyon yaptırmadan önce veteriner hekiminizden randevu almayı unutmamalısınız. Köpeğinizin gecikmiş aşıları, iç- dış paraziter uygulamaları yapılmalı, dış parazitlerden koruyucu ilaç emdirilmiş pire tasmalarından takılmalıdır. Kısaca evcil dostunuz genel bir muayeneden geçmelidir. Kronik bir rahatsızlığı var ise son durumu hakkında bilgi sahibi olmak için kontrol edilmelidir. Özellikle aktif bir tatil planlıyorsanız veteriner hekim ziyaretinizi ihmal etmemelisiniz.

Köpeğinizi iyi tanıyor olmanız, tatilde onu nelerin mutlu edeceğini bilmeniz birlikte geçireceğiniz zamanı değerli kılmak için önemlidir. Eğer hareketli, enerjik genç bir köpeğiniz var ise ve yeni yerleri ziyaret etme, yeni insanlar tanıma konusunda rahatsa daha dışa dönük rahatça gezebileceğiniz bir tatilde yanınızda olmasında herhangi bir problem yoktur. Fakat köpeğiniz endişeli, yabancılarla iletişimi kolay kuramayan, rutinlerine sadık veya daha yaşlı bir köpekse tatil planını tekrardan gözden geçirmeniz gerekebilir ya da daha dingin, kalabalık içerisinde olmadığınız, güven verici bir tatil planlayabilirsiniz. Özellikle köpeğinizin rutinini sürdürmeye çalışmanız, yemek, egzersiz, uyku ve tuvalet ihtiyaçlarını her gün yaklaşık aynı saatte tutabilmeniz onların daha güvende hissetmelerine yardımcı olabilir.

ilginizi çekebilir: Köpekler Kapı Çalınca Neden Havlar?

Köpeğinizle Tatil Hazırlığı

Hazırlık yapmak ve planlama, köpeğinizle stressiz bir tatil geçirmek için en önemli adımdır. Köpeğiniz düzenli olarak herhangi bir ilaç kullanıyorsa tatilde olduğunuz süre boyunca yanınızda yeteri kadar olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Acil bir durumda başvurabilmek için gideceğiniz yerlerdeki veteriner kliniklerini önceden araştırmak sizin için kurtarıcı olacaktır. İletişim bilgilerini kaydedip, 7/24 çalışıp çalışmadıklarını öğrenmek iyi bir fikirdir.

Kalmayı planladığınız her yerde köpek dostu bir politika uygulandığından emin olmalısınız. Rezervasyon yaptırırken köpeğinizi yanınızda getireceğinizi önceden bildirmelisiniz. Evcil hayvanlar için hangi olanakları sunduklarını öğrenmeniz (köpek yatağı sağlıyorlar mı, yakınlarda köpek gezdirme alanları var mı gibi) yararlı olacaktır. Çevredeki köpek dostu plajlara, parklara, kafe ve restoranlara bakmanızda da fayda var. Tatil sırasında köpeğinizle birlikte bu tarz yerleri aramak sizin için yorucu olabilir.

Arabayla seyahat ediyorsanız, köpeğinizin bu araba yolculuğunu daha önceden deneyimlemiş olması gerekir. Uzun araba yolculukları konusunda tecrübeli değillerse, araba ortamına alışmaları için önce kısa yolculuklara çıkarmanız önemlidir. Yol boyunca hem köpeğinizin hem de sizin güvenliğinizi sağlamak adına köpekler için üretilmiş olan, arabaların emniyet kemerlerine uyumlu emniyet kayışlarından almanız çok önemlidir. Yolculuk sırasında köpeğinizin bacaklarını esnetmek ve tuvalet ihtiyacını karşılamak için iki saatte bir durabilirsiniz. Araç tutması olan hassas köpekler için mide koruyucu ilaçlar ve kusma önleyicileri veterinerinizin uygun gördüğü dozlarda kullanabilirsiniz. Seyahat zamanına yakın besleme yapmaktan kaçınmalı yol boyunca verilen aralıklarda azar azar beslenme yapmalısınız. Ancak hareket etmeden hemen önce köpeğinize bir şey yedirmemelisiniz.

İlginizi çekebilir: Kedi – Köpekler İçin Yaz Tehlikesi: Pisi Pisi Otu

Köpekle Tatile Çıkarken Ne Almalı?

  • Varsa yeterli miktarda sürekli ve düzenli kullandığı ilaçları
  • Yeterli miktarda her zaman kullandığı maması
  • Tüm tatil için yeterli ödül mamaları
  • Mikroçip detaylarının olduğu karnesi
  • Köpeğinizin adının, sizin adınızın ve numaranızın yazılı olduğu bir tasma  
  • Pire kovucu tasma
  • Uzatma tasması
  • Gezdirme kayışı
  • Sevdiği ve rahat edebileceği bir yatak
  • Köpeğinizin favori oyuncakları
  • Çiğneme oyuncakları
  • Kaka torbaları
  • Havlu
  • Köpek şampuanı
  • Tarak
  • Denize girecekse can yeleği

Köpeğinize mikroçip takmak ve bilgilerini güncel tutmak yasal bir zorunluluktur. Mikroçipleme, evcil hayvanınızı tanımlamanın en güvenilir yoludur ve evcil hayvanınızın kaybolması durumunda bulunması için gerekir. Özellikle evden uzaktayken kaybolmaları durumunda önemlidir.

Köpeğinizi özellikle güneş ışınlarının yere çok dik geldiği saatlerde yürüyüş yaptırmamaya ve denize girdirmemeye dikkat etmeniz gerekir. Yürüyüş esnasında her zaman soluklanabileceği gölgelik bir alan olması, yanınızda suluğunun bulunması önemlidir. Sahilde sıcak kumların üzerinde yatmasındansa evcil hayvanlar için üretilmiş olan soğutucu pedlerde yatmaları daha sağlıklı olacaktır.

Eğer köpeğiniz denize girecekse boğulma veya kaybolma tehlikelerine karşı sizinle birlikte hareket etmesine özen göstermelisiniz. Denizden çıktıktan sonra duru su ile yıkamalı ve tuzlu kalmasına müsaade etmemelisiniz. Daha sonrasında şampuanıyla yıkayıp havluyla iyice kurutmalısınız. Islak kalan tüyler deri problemlerine sebep olabilir.

Sıraladığımız tüm bu koşulları sağladığınız takdirde köpekle tatil yapma fikri pek de uzak gelmeyecektir. Ancak hesapta olmayan bir sebeple tatil planınızda bir aksaklık olabilir. Böyle durumlarda Petsurfer, gününüzü kurtarmak için sizi bekliyor olacak! Köpeğinizle yapamadığınız tatilden vazgeçmek yerine ona en az sizinle olduğu kadar eğlenceli vakit geçirebileceği bir oyun arkadaşı bulabilirsiniz. Petsurfer üzerinden ister host evinde ister kendi evinizde kaliteli ve güvenli zaman geçirmesini sağlamak için köpeğinize kolayca bir host arkadaş kazandırabilirsiniz. Hemen Petsurfer’ı inceleyin, tatil keyfinizi bölmeyin!

İlginizi çekebilir: Köpek Oteli Neden Kullanılmalıdır?